BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 21 March 2014

Pengaruh!!!!

haliuuu!!!....
lame gak rsenye aku tidak mengupdate blog ni...huhy..so bz la lately...
..erm..tau knpe tjuk entry aku mcm ni...psai chek ad bce 1 novel ni ..n oleh krne pngaruhny ug tersangat dahsyat...maka...aku pon mula mengemaskini smula blog ku...seriusly..rndu nk mnulis..tp mase sgt la mencemburui aku...hahahah...but sokay...lpas ni mcm ad mse skit utk hal ini...da...ckop stkat ni...lpe nk ckap...novel yg mmpengaruhi jiwa mudaku itu ..tajuknye.."bila blogger jadi maid"...xoxo...

Friday, 14 September 2012

argHHHhhhhhhhhhH...

apesal sey..ati rse tak sedap je lately....n felt like missing someone la...spe yek...kadang2 terpikir...orang yang kte suke ni slalu xske kt kte..tp cbe klu org yg kte xske..dan2 la die dke kt kte....STRESS...i am 23 now...budget mcm dh tue sgt....hahahah...skarang smue org kwen muda..sye pon ttber rse nk kwen...but...masak pon xgeti lg...nk kmas umah tu bole la ckit2...erm...spoile le...ape nk bikin mcm ni...sye ade boyfriend...tp org smue mcm xske sye dgn die...tp sye dh syg kt die..nk crik psangan bukan senang lately...but its ok kot...kte tggu je jodoh dr Allah,,,sedey btol la aku ni...

Tuesday, 14 June 2011

SeTeLah PuLang Dari BercuTi...

HaLLiuuuu!!!!

wah,suda kembali pulang ke rumah,,,sgt penat tapi seronok...bercuti xhengat gitu...sepnjang berjalan2 ni...aku gi 3 negeri...Penang-kedah-perlis....first of all,kte citer gi penang dlu yo...ari first,we all dok rumah je,mlam nye bru la jlan2 pi mkn char koew teow...ni penang mari punye...pure,bak kate org...nk tengok mcm ne char koew teow kt sne...lets look at this picture,sure ter liuq la...

then, keesokkan ari nye,kteorg jlan penang 1 ari,mcm nk tercabut lutut wa ckap lu der...memang best...kt cni pon kteorg snap bnyak gk pic,tp mse kt penang ni ujan turun dgn lbatnye( wah,ayt skema suda)...time kt penang,the best place is kat chow rasta..surga jeruk...terbaek wook...ce try tgk gmbr kt penang ni...msti rse nk gi...









tket nak nek bukit bendera...


orait,dh abs ronda2 penang, we all gi perlis plak...kt perlis mcm biase la,tmpt2 yg wajib gi adlah padang besar n kuala perlis...kt cni aku dh bese pegi,mklum la,blaja pon area utare,,nmpk beno nipunye klu xpernah gi sne,btoi dk...tp disebabkan akk aku ni nk gi sgt,aku ikotkan jela...kt cni,bnyak gk aku snap picture..xhengat bergambar,.seronottt,,,,
















anyway,thnx to kak zorro n her husband sebab sudi bwak kteorg jlan2...sgt best n enjoyable...ni la fmily akk tu....(yg bju coklat tu akk aku,sebok nk interframe jgk)...thanx a lot sis..





Tuesday, 31 May 2011

NaK gi HoliDay n Wat Kjer Giler...

HaLiiuuu....
xsbar rsenye nk gi holiday n wat kjer gle...kali ni aku nak gi Nek bas nGn akk aku..nk abiskan mase2 cuti ku dengan berjalan...cewahh,ayat mcm bgus...actully aku tman akk aku je,,mklumla org xpenah jlan jauh..xbrani la katenye,(pdhal penakut)...hahahah...so die mntk aku tman...kteorg gi travel by bus...xtau r mcmner gayenye nnty..ape pon tggu....aku akan update bnyak lg gmbr utk entry lpas blik holiday nnty....

ni la bas kteorg nk nek...


Friday, 8 April 2011

Derma DaraH...

nI nak cite pasal derma darah...that day aku baru je join 1 program menderma darah...tp syang aku cme blh tgk n kacau kwan2 aku yang menderma sbb aku xckop syarat..hukhukhuk.....tgk dorang derma mcm best jek...xpe,len kli aku lak try,,,kt cni aku nk bgtau korg antara syarat2 yg  mbolehkan seseorg menderma n kebaikannya k....

kebaikan menderma darah :

Pendermaan darah boleh merangsang badan menghasilkan lebih banyak sel darah baru. Secara tidak langsung ia meningkatkan taraf kesihatan penderma kerana sel darah baru mempunyai keupayaan membawa oksigen yang jauh lebih baik berbanding sel lama.

Ini menyebabkan ramai penderma darah merasa lebih segar dan sihat selepas menderma darah, di samping dapat membantu orang lain. Malah, rata-rata penderma memberi maklum balas mereka lebih tenang kerana mengetahui darah mereka digunakan untuk menyelamatkan nyawa pesakit.

“Selain itu, penderma darah boleh berasa tenteram kerana mempunyai tahap kesihatan baik. Ujian darah dijalankan ke atas semua penderma, walaupun mereka penderma tetap.
- Pakar Patologi Pusat Darah Negara (PDN), Dr Norris Naim
dalam artikel Derma Darah Sihatkan Badan
Oleh NORLAILA HAMIMA JAMALUDDIN, Harian Metro
Ikuti perbincangan di forum mengenai Derma Darah

syarat kelayakan nye pulak :
  • Anda rasa sihat hari ini.
  • Berumur antara 18 ke 60 tahun.
  • Berat melebihi 45 Kilogram.
  • Cukup tidur lebih daripada 5 jam.
  • Tidak mengambil sebarang ubat sepanjang 24 jam. (Termasuklah ubat untuk sakit kepala seperti panadol)
  • Tidak mengambil sebarang anti biotik sepanjang seminggu.
  • Bagi wanita,tidak datang haid. Jika ya,boleh menderma setelah 5 hari bersih.
  • tidak hamil
  • tidak menyusukan
  • Tidak mendedahkan diri dengan risiko penyakit hubungan seks seperti AIDS dan Siplis.
  • Tidak terlibat dengan hubungan seks bebas atau bertukar-tukar pasangan lelaki atau wanita. (Risiko penyakit kelamin)
  • Tidak terlibat dengan hubungan sesama jenis. (Risiko penyakit kelamin)
  • Suami atau isteri atau pasangan seks tetap anda tidak terlibat dengan risiko penyakit kelamin.


ini rumate saye...


ex-officio pon mau menderma...

  
ini adalah president di dpp kami..



die ni lg

inilah doktornye

Sunday, 20 March 2011

mEnYAkitkAn daN disAkitKaN

HaliU,haiii!!!
tengah dok bersenang lenang smbil malayan secawan milo,tetiba otak aku berfungsi untuk menulis sesuatu...inilah die..."menyakitkan dan disakitkan"..tjuk entry xblh blah..wawawawa...ni smue adalah hasil observation aku drpd pengalaman sebenar...situasinye mcm ni..
{seorang minah ni,die kawan dengan seorng mamat( kate minah ni "kwan je") yang dah ade awek sjak dr zaman sekolah lg(minah ngn mamat tu bru je kenal kt tmpat dorg blaja),si minah ngn mamat ni slalu jmpe n kluar seolah2 msg2 blom ade pasangan..then 1 ari awek nye mamat tu tau psal dorg,tp awek mamat tu cool je..minah tu plak wt mcm bese je coz die kate mereka "kawan"}...
persoalannya sekarang, sape yang menyakitkan ati n sape yang disakitkan atinye...kalau cerita psal sakit hati ni mmg susah nak hilang...kdang bnde yang kite xduga blh menyakitkan ati org laen tu yang akan buat org sakit ati...betol x???
so utk mengelakkan daripada menyakitkan n disakitkan,kte diam n ckap ape yg perlu je..tp,,boleh ke macam tu...gile ape nk diam n ckap ble perlu je...mau2 esok ilg sakit ati dtg lak sakit otak..hahahaha...okies,saye dah xmo tulis banyak2,tkut nnty org yang xde sakit ati pon boleh sakit ati...oleh itu,terimalah pantun2 yang agk mnyakitkan ati bile bace...hahahaha


Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang
Kalau ada jarum yang patah
Jangan di simpan di dalam peti
Kesian betul dengan kau ni
Jarum patah pun kau simpan dalam peti.


 
Encik Baba jatuh dalam parit
Cik Aminah ketawa jerit jerit
Sampai hati Cik Aminah ketawakan saya jerit-jerit
Mentang-mentanglah saya jatuh dalam parit

Baca selanjutnya: KahKahKah - Cerita Lawak - Pantun Sakit Hati

A NeW GUrL HaS bOrN...




zaman sekolah

zaman kematangan

A gurl has born...apekah makne nye?? huhuhu....itu adalah aku,sblom ni huduh ja,almklumla,boo duck sekolah..but now, im totally change...ala girlish2 gtu...hahahah..agak jerk bunyi nye.,.but that is real,,,mau tgk ka gmbr dlu sye n skunk...malu rrr...org kate semakin kte

dewasa, makin banyak yng akn berubah... btol ka?? mgkin luaran sje..dlam masih sme ma...juz look at me,luaran berubah, but inside, im still a noty little gurl...little ke...dh tue kot...hahaha...i am 22 now,hwaaaaahhh...getting older n older...how can???.. penin2....now,tgk gmbr sye dlu n skunk...ayoyo...